Onze Bieren

Voor een lekker bier kun je al sinds 2015 terecht bij The Sacred Heart Pub. Met meer dan 100 verschillende bieren op fles, blik of tap zijn we de plek in Ammerzoden om een biertje te komen drinken.

Naast deze prachtige bieren organiseren we ook regelmatig bierproeverijen. Wilt u meer over onze bierproeverij weten en onze bierkalender zien? Klik dan op het uiltje

Bierproeverijen

Onze Merken

De bieren van brouwerij het Nest zijn tijdelijk in ons assortiment. In oktober hadden we een bierproeverij met deze bieren.

Al sinds 1873 wordt Heineken gebrouwen. Van een kleine familiebrouwerij uit Amsterdam zijn ze inmiddels gegroeid tot van de grootste brouwerijen. Daarnaast is Heineken één van het meest gedronken bier ter wereld.

Brand, één van de oudste bierbrouwerij van Nederland. Al sinds 1340 wordt Brand gebrouwen. De start van Brand in 1340 was bij brouwerij Wijlre, te Wijlre, later in 1871 werd het biermerk Wijlre verkocht aan iemand uit Hedel, ja ons buurdorp. Sinds die datum kreeg het bier de naam Brand. Brand pils werd in 2020 en 2021 gekozen tot het beste pils.

De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij met een eeuwenoude traditie. Sinds 1870 verankerd in het hart van het Brabantse Budel.

Wij hebben een aantal hele mooie Budels bieren op de kaart, waaronder de Budels Malt 0.0, die dit jaar verkozen is tot beste alcoholvrij bier van Nederland.

Berne abdijbier, een bier die in een abdij in Bern zijn oorsprong vindt. Dit mooie biermerk heeft een tijdelijk plek op onze bierkaart vanwege een bierproeverij.

D’n Draok is een brouwerij uit ‘s Hertogenbosch. Een jonge brouwerij uit onze eigen regio. In 2012 begon de brouwerij in een thuisbrouwerij. Inmiddels zijn ze te groot voor de garage waar alles begon en hebben ze 3 brouwerijen in en rondom ‘s Hertogenbosch.

Naast de bieren van d’n draok hebben ze ook een samenwerking met Uthoka brouwerij. Uit deze mooie samenwerking komen de bieren van Batches (ook in ons assortiment).

Deze brouwers maken iedere keer een unieke batch. Hun mooie motto is: ‘geen regels*geen tradities*geen compromissen. Wij brouwen wat we willen’. En met zo’n motto creeer je alleen maar mooie en unieke bieren.

Een brouwerij uit onze hoofdstad, Amsterdam, brouwerij ‘t IJ. In 1985 begon het bedrijf met het brouwen van mooie speciaal bieren in een kraakpand. In 2002 brouwde ze een mooi witbiertje: ‘t IJwijt. Wij vinden dit toch wel één van de beste witbiertjes, waardoor deze toch wel een plekje verdiende op onze bierkaart.

Onder de Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied ‘De Hoge Berg’ staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder Texels bier ooit is ontstaan.

Brouwerij d’n Drul tijdelijk in ons assortiment. Ook deze mooie bieren hebben we in een proeverij gehad en daardoor staan ze nu ook tijdelijk in onze bierkaart. Aan deze mooie bieren is aandacht aan zowel het bier als het etiket geschonken. De prachtige etiketten zijn getekend door striptekenaar Rob Derks. Hierdoor heb je toch wel een mooi fles bier in handen. Lekker van smaak en mooi om naar te kijken. Kom je ze proeven?

Zoals de naam Brothers In Law al doet vermoeden, zijn Tim, Tim en Felix zwagers. Met de nodige brouwkennis die Tim Freriks sinds 2011 heeft opgedaan als hoofdbrouwer, de vele proefsessies en het eindeloze fantaseren om ooit voor zichzelf te brouwen, besloten ze om de daad bij het woord te voegen! Wij hebben ook een paar mooie bieren van deze brouwers op onze kaart staan.

En Rotterdamse brouwerij, brouwerij de gele kanarie. Bier, of zoals het in Rotterdam ook wel genoemd wordt, een Gele Kanarie. De eigenaren hadden de wens om na jaren lange ondernemerschap in de horeca zelf bier te gaan brouwen. En gelukkig voor ons, hebben ze deze wens vervult. Sinds 2018 is deze brouwerij opgericht. En lekkere bieren maken ze zeker.

Wilderen is zeker één van de oudere brouwerijen op onze kaart. Ooit begonnen de brouwers in een oude ossenstal maar inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een hypermoderne brouwerij en distilleerderij in België. Wij hebben vanuit een proeverij een aantal zeer mooie bieren van deze brouwerij op onze kaart staan.

Als ik het heb over brouwerij Huyghe gaat er vast geen belletje rinkelen. Maar heb ik het over delirium, denk je vast meteen aan de roze olifantjes. Brouwerij Huyhe heeft veel verschillende bieren, allemaal bekend onder hun eigen naam zoals Averbode, delirium of la Guillotine. Stuk voor stuk hele mooie bieren.

Weer een jongere brouwerij, brouwerij Noordt. Sinds 2015 brouw brouwerij bieren, geen alledaagse craftbieren. Deze brouwerij vind doordrinkbaarheid van het grootste belang.

Een brouwerij met een groene visie, dat is de Bird brouwerij. Naast het brouwen van lekkere bieren, waarvan er meerdere in de prijzen zijn gevallen afgelopen jaren, houd deze brouwerij zich ook bezig met de impact dat ze op onze natuur hebben. Daarom planten ze, bij iedere liter bier die verkocht wordt, een boom.

Wat doe je als je 50 bent, met pensioen mogen gaan en stil zitten zit totaal niet in jouw aard? Juist, jij volgt je hart en begint een bierbrouwerij!

Dit is het verhaal van Oscar Heijnen, de oprichter van het meest ondeugende biermerk van dit moment Guilty Monkey!
Het bedrijf is opgericht op 16 februari 2021 en wordt inmiddels in beweging gezet door een gepassioneerd team.

Het hele jaar door brouwen ze verrassende, spannende en smaakvolle bieren, en regelmatig komen ze met mooie specials, passend bij het seizoen en in beperkte oplage verkrijgbaar. Deze specials moet je proeven!

In het mooie Oostenrijk vinden we de brouwerij van Bevog. De van oorsprong Sloveense brouwerij is tegenwoordig in het Oostenrijkse Bad Radkersburg gevestigd. Bij Bevog brouwen ze met nieuwsgierigheid, enthousiasme, creativiteit en liefde en dat is te merken aan het brede scala aan smaken in de karaktervolle bieren. Bierliefhebbers, topchefs en fijnproevers zijn dan ook zeer te spreken over de bieren die Bevog heeft ontwikkeld. 

Oedipus, een kleurrijke brouwerij uit Amsterdam. De oorspronkelijk initiatiefnemers achter Oedipus Brewing zijn Sander Nederveen, Rick Nelson, Alex Mager en Paul Brouwer. In de beginperiode werd er gebrouwen bij Brouwerij De Molen. Het eerste bier dat op de markt komt is Mannenliefde.

Brouwerij Het Anker is een stadsbrouwerij gelegen te Mechelen. De brouwerij bevindt zich aan de rand van het Mechels begijnhof en men brouwt er o.a. de bieren van Gouden Carolus.

Brouwerij Utrecht: in de werfkelder van Stadskasteel Oudaen wordt jaarlijks op ambachtelijke wijze zo’n 75.000 liter bier gebrouwen. De bieren hebben ieder een eigen karakter.

Broeder Jacob werd gecreëerd door twee bierliefhebbers, Johan Claes en Bruno Verbiest. Het eerste brouwsel was klaar op 16 oktober 2010. De naam van het bier verwijst naar het internationaal bekende kinderliedje Broeder Jacob, in Nederland bekend onder de naam Vader Jacob. De makers kiezen bewust voor een band met de muziek. Daarom staan de noten van het liedje op alle flesjes en glazen van het bier. Onder in het glas is ook een solsleutel gegraveerd.

Brouwerij Jopen is een Nederlandse brouwerij uit Haarlem die is voortgekomen uit de in 1992 opgerichte Stichting Haarlems Biergenootschap en sinds december 1996 is omgezet in het bedrijf Jopen BV. Jopen beschikte tot 2010 niet over een eigen brouwerij maar maakte gebruik van de faciliteiten van andere brouwerijen. De naam Jopen is ontleend aan de vaten van 112 liter waarin vroeger het Haarlemse bier werd vervoerd.

Lagunitas Brewing Company is een van de grootste en snelst groeiende craftbierbrouwerijen van de Verenigde Staten. De brouwerij is in 1993 in Californië opgericht door Tony Magee. Zoals zoveel grote brouwers van tegenwoordig begon ook thuis in zijn eigen keuken met brouwen. Na een fikse keukenbrand (en een daardoor verpest Thanksgiving diner) eiste zijn vrouw Carissa dat Tony zijn brouwpraktijken ergens anders ging onderbrengen.

Tony verhuisde zijn minibrouwerij naar een oude schuur, maar ook die was al snel te klein. De hele operatie verhuisde naar Petaluma, waar al die jaren later nog steeds de hoofdbrouwerij gevestigd is.

Brouwerij Uiltje, officieel Uiltje Brewing Company is een Nederlandse brouwerij van speciaalbier. De brouwerij is opgericht als Het Uiltje in 2012. De brouwerij brouwt sinds 2016 zijn eigen bier in de brouwerij in de Waarderpolder in Haarlem.

Uiltje heeft nationale en internationale prijzen gewonnen, en staat voor de tweede keer in de Top 100 Best Brewers in the World van bierplatform RateBeer. Buiten de bierwereld is de brouwerij bekend om de karakteristieke labels geïllustreerd door Gerben Valkema.

Een Muifel? Wat is een Muifel? Is het een ding, een voorwerp? Nee, dat is het niet. De naam van onze brouwerij is ontstaan tijdens een het proeven van een van de eerste hobby brouwsels. Dat deed Martin thuis, in het Brabantse Megen, een dorpje ten noorden van Oss. Ambitieus als hij is begon hij daar met het ontwikkelen van een eigen Duvel. Deze kloon moest natuurlijk een naam hebben, en tijdens een van de proefavonden stond er iemand op en stelde de vraag: “Witte gij wat unne Megense Duvel is?” Toen er geen antwoord volgde riep hij: “Nou… Da is unne MUIFEL!”

Zo is de naam van de Muifelbrouwerij ontstaan.

Gek op bier, daarom brouwen ze het. Ze experimenteren en balanceren, gedurfd, soms ’n tikje gek, maar nooit over het randje. Traditie, kennis en eigenwijsheid met altijd aandacht voor balans. Een vaste core range aan bieren en een wisselend assortiment aan waanzinnige specials, dat is de van Moll Brouwerij.

Begonnen als een groep die bier wilde maken voor drinkers in Tallinn en omliggende gebieden, is Põhjala uitgegroeid tot de Estse brouwerij ter wereld. Hun bieren produceren een breed scala aan stijlen die prikkelen en intrigeren en worden over de hele wereld genoten. En nu ze hun tiende verjaardag naderen, voelt het alsof ze pas echt beginnen.

beers – burgers- events