Ons verhaal

The Sacred Heart Pub is terug! Door de Coronacrisis hebben we twee en een halve maand onze deuren moeten sluiten. In de tussentijd is er hard aan gewerkt om het café een flinke update te geven. De bierkaart, de bar, het geluid en het interieur heeft een fikse opknapbeurt gehad. Dus kom langs. Voorlopig zijn er nog wel wat regels.  Maximaal met 2 personen aan een tafel mits u niet uit hetzelfde gezin komt. U kunt uw bezoek melden via ons telefoonnummer. Reserveren kan ook aan de deur.

Openingstijden

Wij verwelkomen u graag in onze pub en op ons terras. Bij mooi weer hanteren wij regelmatig andere openingstijden en zijn we vanaf 12:00 open. Houdt hiervoor de meldingen op onze Facebookpagina in de gaten.

 

MAANDAG – DONDERDAG

19:00 – 23:00

 

VRIJDAG – ZATERDAG

15:00 – 24:00

ZONDAG

12:00 – 22:00

Food and Drinks

The Sacred Heart Pub staat voor genieten! Niet alleen van gezelligheid onder elkaar maar ook van heerlijke drankjes en een uitgebreid aanbod van lunchgerechten, diner en snacks. Hieronder leest u alles over wat wij te bieden hebben.

Food

Meer dan ooit kan je nu in The Sacred Heart pub terecht voor heerlijke gerechten. Of het nu lunch,diner of snack is, voor elk moment hebben wij de perfecte kaart samengesteld.

In samenwerking met het 2 deuren verder gelegen restaurant “Het Eethuys”, bieden wij het volgende aanbod aan:

 

 

Lunch 12:00 – 14:00

Indien open heeft u tijdens de lunchuren de keuze uit een uitgebreid brood en lunchmenu. Een broodje stoofvlees, zelfgemaakte tomatensoep met stokbrood en kruidenboter of wellicht een burgermenu van Black Angus gehakt met friet en salade, zijn één van de vele keuze. Tijdens de lunch kunt u ook genieten van sinaasappelsap die wij vers voor u persen.

Diner 17:00 – 19:00

Ook kunt u bij de Pub terecht voor een klein maar lekker dinermenu. U heeft de keuze uit 6 voorgerechten waaronder onze bekende carpaccio en salade Eethuys. Als hoofdgerecht kunt u kiezen uit een Black Angus burger, saté van kippendij filet of gemarineerde spareribs en barbecuesaus.
De hoofdgerechten serveren we uiteraard met friet, salade en mayonaise.

Sloppy Joe 19:00 – 23:00

Niks is zo lekker naast een koud pilsje dan een snelle snack. Naast het lunch en avondmenu bieden we in de pub ook het lekkerste pubfood aan. Snelle snacks die we in enkele minuten bij u op tafel kunnen hebben. De beroemde Sloppy Joe, een broodje met gehakt, americanasaus en kruiden. Of wellicht de Sloppy Joe Tandoori met kipgehakt en Indiase tandoorikruiden.
Te onbekend? Natuurlijk serveren we zoals het een echte kroeg betaamd ook gewoon de vertrouwde portie bitterballen of kaasplank.

Drinks

Maar een pub staat natuurlijk voor gezellig samen een drankje doen! Met onze voorliefde voor speciale bieren komt dit natuurlijk helemaal goed.

We hebben meer dan 100 verschillende bieren is ons assortiment die zowel vanuit tap, fles of blik geschonken kunnen worden. Met leveranciers zoals o.a. Brother in law, Muifel en Bosche brouwerij D’n Draok proberen wij een zo breed mogelijk assortiment te presenteren met voor elke smaak wat wils.

Geen zin in bier? Probeer dat eens één van onze vele cocktails. De Tiki Mai Tai met o.a. donkere rum, triple sec en limoensap, een Skinny Bitch met wodka en Spa rood in de smaken perzik, komkommer en grapefruit of toch gewoon de wat meer bekendere Mojito!

Scan de QR code in de onderstaande afbeelding of klik hier om de bierkaart in te zien.

 

 

 

 

 

Pub agenda

craftbeer
Zondag 23 augustus 14.00 uur

Het fenomeen “Craft Beer” is afkomstig uit de Verenigde Staten en is ontstaan in 1978, toen President Jimmy Carter een wet tekende die het verbod op thuisbrouwen ophief. Veel onafhankelijke en vooral kleine, lokale bierbrouwerijen begonnen na dit verbod zelfstandig met bierbrouwen, wat uiteindelijk voor ‘The Craft Beer Revolution’ heeft gezorgd.

Het verbod op thuisbrouwen was een overblijfsel van ‘The Prohibition’, de drooglegging. In de periode van 1920 t/m 1933 kende de Amerikaanse wet een verbod waarin het verboden was om alcohol produceren of te verkopen. Vreemd genoeg werd het nuttigen van alcohol wel gehonoreerd.

Waar de oorsprong van de verschillende bieren vandaan kwam, was voornamelijk te zien aan de bierstijlen. De reden hiervan is dat de Amerika vooral bevolkt werd door immigranten en zo kwam uit Duits gebied het tarwebier, uit Engels gebied de Ales en werd in Italiaans gebied voornamelijk wijn geproduceerd.

Bij de craft bier brouwerijen wordt gebrouwen vanuit een passie, waardoor het ambacht van het brouwen wordt teruggebracht. Met een grote diversiteit op het gebied van smaak.

De populariteit van craft bieren neemt sterk toe onder de bierliefhebbers. Dit is ook de grote brouwers niet onopgemerkt gebleven en zij hebben hier dan ook slim op ingespeeld. Door de toename van de populariteit hebben zij kleine brouwerijen gekocht of zelf een nieuw craft bier in de markt. Een mogelijke reden? Craft bieren namen steeds meer van hun afzetmarkt in!

Komt u ook proeven. Reserveren kan via 073-5995907. De kosten bedragen 19,50 euro en de bieren zullen worden geserveerd met een bijpassend hapje

109233973_1520108414827299_534498774712178743_o
Donderdag 27 augustus 20.00 uur

Ron Barceló is in 1930 opgericht in de Dominicaanse Republiek door de van Mallorca afkomstige emigrant Julian Barceló.
In de begin jaren moest het terrein winnen tussen de vele lokale rumproducenten op het eiland. Dit duurde tot de jaren 80, het groeide uit tot een van de bekendste merken in de Dominicaanse Republiek. Dankzij de groeiende vraag buiten het eiland, begon het met exporteren van zijn producten buiten de Caribiën.
In 1994 waren er al meer dan 10 landen die het merk voerden. In Spanje is Ron Barceló zelfs marktleider geworden in het rumsegment.
Donderdag 27 Augustus zullen wij een Rum proeverij organiseren waarbij wij 5 verschillende rums uit het assortiment van Barceló zullen presenteren en proeven.
Bent u geïnteresseerd en wilt u deelnemen. Dat kan door te bellen na 073-5995907 en te reserveren t.a.v. de rumproeverij. De kosten voor de rumproeverij zullen €19,50 bedragen.

105016987_1500159100155564_213443019878382474_o
vrijdag 4 september 19.00 uur
Pub darts club kampioenschap
deelname gratis

Op het moment van schrijven zitten we nog midden in de coronacrisis. Wij als Pub missen het darten natuurlijk gigantisch. Hoe en wanneer het nieuwe dartsseizoen begint weten wij ook niet. Wel is de Pub verbouwd en de dartbanen zijn helemaal klaar gemaakt voor de toekomst. Naast de reguliere competitie willen we komend jaar extra aandacht besteden aan toernooien en we trappen het seizoen af met het Pub darts club kampioenschap. Een knock out toernooi waarbij iedereen die de Pub als thuisbasis heeft mee mag doen. Na loting tref je een tegenstander en speel je een best of 3 501. De winnaars nemen het tegen elkaar op net zo lang tot er one last standing is. De organisatie is in handen van Guido. Meld je daarom bij hem aan. Meedoen is gratis en voor de winnaar is er een beker en eeuwige roem. Hoe of wanneer het nieuwe seizoen van start gaat is nu nog niet duidelijk de datum kan nog veranderen. Maar meld je vast aan ben jij aan het begin van het seizoen de beste darter van de Pub?

Wie is de mol
Zondag 6 september 11.30 uur

Moloten opgelet. Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol komt er aan en het gaat een supereseizoen worden. 10 afleveringen met oud kandidaten die strijden om de prijzenpot.

In de Pub is de traditie de afgelopen jaren ontstaan om op zondagochtend met de lokale groep moloten de aflevering van de avond er voor terug te kijken. Om 11.30 uur gaan we beginnen en om 11.45 uur kun je voor het symbolische bedrag van € 2,00 mee lunchen. Om 12 uur start de aflevering op de grote schermen.

Na een uur begint de echte pret. Napraten met alle theorieën en tunnelvisies. The Sacred Heart Pub heeft uiteraard de eigen poule in de WIDM app. Wat zorgt voor extra spanning en sensatie.

Op de zondag lekker wakker worden met een hapje en drankje, gezelligheid en WIE IS DE MOL.

Pubquiz
Donderdag 3 September 20:00

Word het een pubquiz voor duo’s of mogen we in teams spelen? Dat is nog de grote vraag. Maar wat we zeker weten is dat de pubquiz gewoon doorgaat. In teams of duo’s ga je de strijd aan tegen andere teams of duo’s. In 9 ronde’s gaan de meest uiteenlopende vragen, fragmenten, muziek en nog veel meer thema’s voorbij komen.
Weet jij wat het grootste zoogdier is? Herken jij meteen dat ene nummer van de Rolling Stones? of weet jij welke kleur de schoenen waren van het filmpje wat voorbij kwam? Dan moet jij zeker meedoen!
Teamnaam kan na aanschaf doorgegeven worden door middel van email of een berichtje via Facebook.
Met wie ga jij de strijd aan?

90174864_1421700724668069_6959452645798969344_o
Donderdag 10 september 20:00 uur

We hebben nooit genoeg whisky’s geproefd. Echte liefhebbers weten dat er ontzettend veel soorten en smaken te ontdekken zijn en dat is wat whisky drinken zo leuk maakt. Wie weet ben jij ook wel een fijnproever.
Donderdag 10 September organiseren wij een exclusieve whisky proeverij. Dit zullen whisky’s zijn die je niet zomaar koopt.
Gezien het unieke en exclusieve karakter van de proeverij, gaat deze alleen door bij voldoende deelnemers (min 20 personen). Uiterlijk 1 september besluiten we of de proeverij doorgaat. Wij raden je aan om je snel in te schrijven want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen en we verwachten dat we snel vol zitten.
Kaarten kosten €35 euro per persoon

My Post (22)
Zaterdag 19 september 21:00 uur

Hey hey hey hey…. smoked wheat everyday! Deze avond drinken we 4 bieren en dat doen we niet te snel want ze zijn stevig. We zorgen ondertussen voor een hapje met nootjes en chipjes. Dus kom met je whisky en biervrienden gezellig bier drinken. Let op, geef je op tijd op om mee te proeven er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. En wat kun je verwachten:

Te beginnen bij onze Imperal Smoked Wheat Stout met een lichte rooksmaak en tonen van salmiak en donkere chocolade. It’s snoopalicious! Vervolgens hebben we Smoked Wheat Everyday (10,3%) 456 dagen laten rijpen op verschillende whisky barrels: Jack Daniel’s rye whiskey, Bunnahabain & Bowmore, Ben Nevis en Ardbeg. En al dat lekkers hebben we in één box gestopt.

Bunnahabain & Bowmore whisky | 10,6%
Het beste van twee werelden…. Een lekkere balans tussen zoet en turf. Ontdek smaken van salmiak, zoete whisky, drop en donkere chocolade en geniet van een rokerige afdronk.

Ben Nevis whisky | 10,6%
Ben Nevis it is! Tijdens de rijping hebben we roze peper en zoethout toegevoegd. Denk aan drop, zoetige fruittonen, salmiak en donkere chocolade. En als kers op de taart: een licht rokerige en peperige afdronk.

Jack Daniel’s rye whiskey | 10,8%
Een lekkere combinatie van fruitigheid, salmiak, chocolade en een licht rokerige afdronk. Thanks Jack!

Ardbeg whisky | 11,9%
Deze whisky staat bekend als één van de meest turfachtige whisky’s van Schotland. En damn, dit proef je! Smaken van donkere chocolade, salmiak, turf en zoete whisky met een sterk alcoholische afdronk.

portkaas
Donderdag 8 oktober 20.00 uur

Donderdag 8 oktober organiseren wij een voor de 2e keer een Port en Kaas proeverij. Elk glas zal begeleid worden door een uitleg over de bereidingswijze, herkomst en tradities van de port. Tijdens deze proeverij van twee uur krijgt u 5 verschillende port te proeven die begeleid zullen worden met een bijpassende kaas en zult u naar huis gaan met meer kennis over deze drank.

Pubquiz
Donderdag 1 Oktober 20:00

Word het een pubquiz voor duo’s of mogen we in teams spelen? Dat is nog de grote vraag. Maar wat we zeker weten is dat de pubquiz gewoon doorgaat. In teams of duo’s ga je de strijd aan tegen andere teams of duo’s. In 9 ronde’s gaan de meest uiteenlopende vragen, fragmenten, muziek en nog veel meer thema’s voorbij komen.
Weet jij wat het grootste zoogdier is? Herken jij meteen dat ene nummer van de Rolling Stones? of weet jij welke kleur de schoenen waren van het filmpje wat voorbij kwam? Dan moet jij zeker meedoen!
Teamnaam kan na aanschaf doorgegeven worden door middel van email of een berichtje via Facebook.
Met wie ga jij de strijd aan?

My Post (24)
Zaterdag 17 Oktober 20:00

Live muziek in de Pub en dan ook meteen goed. We zijn trots dat ze bij ons zijn op 17 oktober. We knallen met de ervaren muziekanten van Phoenix de nacht in. Rock en Metal en veel, sorry nee, heel veel bekende nummers uit de bibliotheek van grote rock en metalartiesten. Denk aan AC/DC, Moterhead en metallica. Dus maak je agenda leeg voor 17 (en om bij te komen voor 18 oktober) en meld je op tijd in de Pub. Drink bier en geniet.

Nacht van de nacht
Zaterdag 24 Oktober 22:30 uur

24 oktober is het de nacht van de nacht. Op deze avond en nacht zetten vele gemeentes en organisaties de lichten uit. In deze extra donkere nacht kun je beter genieten van de sterren en besparen we met zijn alle veel stroom. Bij ons in het café gaan ook de lichten uit. En gaan we op deze zaterdag in het donker onze drankjes drinken. Dat het milieu profiteert is mooi meegenomen. Maar op deze avond kunnen we het ook extra gezellig maken met kaarslicht.

Onze groene vrienden van de Bird Brewery brouwen voor deze nacht speciaal een bier met een etiket die glowt in the dark. Naast deze speciale gaan we meerdere Bird bieren proeven. Als je een stempelkaart koopt voor 5 bieren krijg je er hapjes en een milieuvriendelijke zaklamp bij. Meld je aan en moeder natuur is je erg dankbaar.

Pubquiz
Donderdag 5 November 20:00

Iedere eerste donderdag van de maand is er de Pubquiz. Om 20.00 uur start de quiz en dan nemen de teams het tegen elkaar op in 9 ronde’s waaronder de wisselronde, muziek, sport, film & series en veel algemene kennis.
Meedoen? Regel een team tot en met maximaal 5 personen (mocht dit vanwege de coronaregels nog niet kunnen, regel je een team van 2 personen. Verzin een teamnaam, geef je teamnaam door en zorg dat je erbij bent om 20:00. Voor de winnaar is er een leuke prijs

Pubquiz Copy (1)
Donderdag 3 December 20:00

Iedere eerste donderdag van de maand is er de Pubquiz. Om 20.00 uur start de quiz en dan nemen de teams het tegen elkaar op in 9 ronde’s waaronder de wisselronde, muziek, sport, film & series en veel algemene kennis.
Meedoen? Regel een team tot en met maximaal 5 personen (mocht dit vanwege de coronaregels nog niet kunnen, regel je een team van 2 personen. Verzin een teamnaam, geef je teamnaam door en zorg dat je erbij bent om 20:00. Voor de winnaar is er een leuke prijs

Contact

Get in touch