Bierproeverijen

Voor een lekker bier kun je al sinds 2015 terecht bij The Sacred Heart Pub. Meer dan 75 bierproeverijen hebben we inmiddels gehouden. Voor het seizoen 23/24 hebben we er 9 op de planning. Op iedere bierproeverij proeven we 5 speciale bieren met bijpassende luxe hapjes. Daarnaast vertellen we over de brouwerijen en bieren.

De proeverijen zijn vanaf oktober maandelijks op donderdagen en starten om 20.00 uur. Deelname per proeverij is € 19,50 per persoon. Wil je bij 1 of meerdere proeverijen bij zijn, bel ons of stuur een app naar 06 1085 9804.

Ben je van plan naar meerdere proeverijen te komen dan hebben we een mooie korting voor je. Hoe meer proeverijen je meemaakt, hoe goedkoper deelname is. En ben je er bij allemaal bij dan is de 9e van het huis.

1e en 2e proeverij € 19,50

3e en 4e proeverij € 17,50

5e en 6e proeverij € 16,50

7e en 8e proeverij € 15,50

9e proeverij gratis

Naast de geplande proeverijen zijn  er veel meer mogelijkheden voor bierproeverijen. We kunnen voor groepen vanaf 10 personen een proeverij op maat maken. Dus hebben jullie een leuke gelegenheid boek nu jullie proeverij. Ook is een high beer mogelijk. Hierbij draait het minder om proeven maar om drinken. Voor ieder zoeken we bieren naar ieders eigen smaak.Bierkalender

Er wordt heel hard gewerkt op de brouwerij van het Nest. Voor een kleine Brouwerij investeren ze veel in de ontwikkeling van de bestaande bieren en de vele eenmalig gebrouwen varianten op hun bieren. Met als thema het kaartspel kun je naast het proeven ook spelen. Voor ieder groepje ligt er een kaartspel klaar. Kom je met een paar personen , speel onderling een potje toepen, rikken, klaverjassen of pesten. Voor de winnaars hebben we een verrassing. Weet je wat een snake bite is? Je komt er deze avond achter.

Bij Vicaris doen ze niet aan filteren, pasteuriseren of centrifugeren. Met als thema bier leeft brouwen ze hun bieren. Met de juiste nagisting op de fles en voor ieder bier de juiste rijpingstijd gaan ze voor perfectie. Verrassend goede combinaties maken ze bijvoorbeeld met een blend van tripel en gueuze of hun bier met vlas.

Ieder moment heeft zijn eigen bier en richting de kerst als het al vroeg donker en kouder wordt gaan we op zoek naar de warme smaken. Donkere bieren die kruidig zijn verwacht je natuurlijk maar we gaan ook verrassen met dessertachtige bieren met prachtig gecombineerde smaken.

Hoeveel viking wil je je voelen op deze avond. Het zal wel meevallen. In scandinavië hebben ze zeker niet de hypes rond de craftbieren gemist. Brouwerijen als Lervig, Mikkeller en To Ol brouwden als 1 van de eerste de nieuwe generatie craftbieren. Dat vakmanschap proef je in de vele bieren terug. Deze avond heeft een line-up met ipa, pale ale en porter met de Noordelijke invloeden.

De limited editions vliegen je om de oren. Het is ook zo gek niet want al die brouwerijen en dat zijn er tegenwoordig nogal wat experimenteren er lustig op los. Met de liefde en de kennis voor en over bier worden er dagelijks brouwsels de markt op geslingerd. Niet als hoeft je smaak te zijn en niet ieder bier komt even goed uit de verf. Maar er is heel veel goeds en unieks te vinden. Voor deze avond gaan we natuurlijk voor de 5 van de 5 sterren. We kijken naar de verschillen in soorten eenmalige edities. Variëteiten in de basisingrediënten, gebrouwen met toevoegingen of later infused. Laat je verrassen en kom genieten.

Op de dag dat de lente begint proeven we de bieren die de brouwerijen voor dit seizoen gemaakt hebben. Waar de herfstbokken nog al op elkaar lijken zijn de brouwers bij het maken van hun lentebier een stuk experimenteler. Natuurlijk een blond en fris bier maar de diversiteit is groot. Uiteenlopende lentebieren nemen we hier op de korrel. Welke wordt jouw favoriet? Laat het lekkere weer maar komen

Al het goede hoeft niet ver van huis te komen. Bier wordt overal gebrouwen en in een straal van 15 kilometer rondom Ammerzoden gaan wij op zoek naar de toppers in alle categorieën. De grootste brouwerij in de omgeving is die van de Heineken maar die tellen we even niet mee. Wij gaan de bieren ophalen bij de brouwers en we vragen welk bier van hun in de proeverij moet en waarom. We vertellen jullie deze avond over het moois uit de regio.

In mei zijn vaak de dagen op lekker buiten te zitten. En ons hart gaat altijd iets sneller kloppen want de tijd om twee favoriete hobby’s te combineren komt er aan. Barbecue en bier. We proeven de bieren die perfect gaan met gerechten van de barbecue. We proeven gerechten van de barbecue die perfect gaan bij de bieren. Win/win situatie lijkt ons. We maken ons klaar voor de zomer van 2024.

Helaas blijven we in The Sacred Heart Pub deze avond. Maar via het scherm en de bieren maken we een reis langs de craft bieren van Amerika. Het land waar ze ook bekend staan om de minst lekkere bieren, daar worden ook prachtige brouwsels afgeleverd. De geschiedenis over de ontwikkeling van de bieren en de rol die de drooglegging heeft gespeeld daar vertellen we ook over. De laatste proeverij van het seizoen voor de vakantie.    

beers – burgers- events